Bloomberg: În căutare de capital, băncile europene ar putea fi boicotate de investitori

Postat la 14 octombrie 2011 9 afişări

Acţionarii băncilor europene rezistă apelurilor venite din partea politicienilor de a injecta mai mult capital în sectorul bancar, iar tensiunile ar putea conduce la un nou val de infuzii de bani publici la instituţiile de credit.

Liderii Uniunii Europene lucrează la un plan care ar putea obliga băncile să atragă capital suplimentar de 100-300 miliarde euro, potrivit estimărilor analiştilor Bloomberg. Banii ar trebui să vină fie de la investitorii privaţi, fie din fonduri publice. A doua variantă ar putea presupune însă condiţii greu de acceptat pentru bănci şi pentru acţionarii lor. Companii precum Schroders Plc şi Swisscanto Asset Management, care deţin acţiuni bancare europene, au arătat că ar dori să evite o investiţie, deoarece eşecul politicienilor de a rezolva criza datoriilor de stat ar putea reduce şi mai mult cotaţiile bursiere ale instituţiilor de credit, care au scăzut abrupt în ultima perioadă. "Băncile trebuie să recâştige încrederea investitorilor şi să demonstreze că pot face performanţă înainte să atragă capital. Piaţa aşteaptă o soluţie bună la criza datoriilor de stat", a declarat un analist al Swisscanto, care administrează active de 52 miliarde de franci elveţieni, inclusiv un volum substanţial de acţiuni Deutsche Bank.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bloomberg,
economie,
banci,
capital,
investitori
/actualitate/bloomberg-in-cautare-de-capital-bancile-europene-ar-putea-fi-boicotate-de-investitori-8867336
8867336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.