Bitcoin se luptă pentru fiecare cent, în încercarea să rămână peste pragul de 20.000 de dolari. Cum arată piaţa crypto luni dimineaţă

Autor: Ştefan Stan Postat la 20 iunie 2022 63 afişări

Bitcoin se luptă pentru fiecare cent, în încercarea să rămână peste pragul de 20.000 de dolari. Cum arată piaţa crypto luni dimineaţă

Bitcoin a reuşit cu greu să se menţină peste nivelul de 20.000 de dolari SUA, care a fost urmărit îndeaproape, prelungind o perioadă de volatilitate accentuată, în care s-au înregistrat oscilaţii uriaşe în weekend.

Cea mai mare criptomonedă a scăzut cu până la 4,8%, până la 19.618 USD, luni (20 iunie) în Asia şi se tranzacţiona la 20.036 USD la ora 12.30 la Tokyo.

Ether a pierdut la un moment dat 7,8%, dar s-a menţinut peste 1.000 de dolari.

Solana, Cardano şi Dogecoin au fost pe roşu.

Bitcoin s-a scufundat cu aproape 15% sâmbătă, dar apoi a revenit la peste 20.000 de dolari cu o creştere de 16% duminică. Modelul de oscilaţii sugerează că sentimentul investitorilor rămâne extrem de fragil, în condiţiile în care Rezerva Federală a Statelor Unite ale Americii merge cu toată forţa pentru a lupta împotriva inflaţiei prin creşteri ale ratelor dobânzilor care drenează lichidităţile de pe pieţe.

"Aşteptaţi-vă la mai multe buzunare de vânzare forţată de Bitcoin şi Ether, pe măsură ce piaţa îşi dă seama cine înoată gol", a declarat pe Twitter Arthur Hayes, cofondator al bursei de criptomonede BitMEX.

El a spus că nu ştie dacă vânzările s-au terminat, dar "pentru acei cuţitari pricepuţi, ar putea exista încă oportunităţi suplimentare de a cumpăra monede de la cei care trebuie să lichideze fiecare ofertă, indiferent de preţ".

Unii executivi din domeniul cripto susţin că Bitcoin sub 20.000 de dolari ar putea duce la mai multe lichidări de poziţii cu efect de levier. Simbolul a scăzut cu aproximativ 57% de la începutul anului, în timp ce altele au suferit şi mai mult.

Indicele T3 Bitcoin Volatility Index, o măsură a volatilităţii preconizate a token-ului pe 30 de zile, a sărit spre maximele din 2022.

La această incertitudine se adaugă presiunea intensă asupra aplicaţiilor financiare descentralizate.

Popularitatea acestora a crescut ca sursă de randamente ridicate atunci când stimulii din epoca pandemiei au condus la un boom criptografic care a bătut recorduri.

Dar acum acestea iau măsuri fără precedent pentru a se proteja împotriva lichidărilor în cascadă.

Platforma de împrumuturi criptografice Celsius Network, aflată în dificultate, a declarat luni că are nevoie de mai mult timp pentru a-şi stabiliza lichidităţile şi operaţiunile după ce a îngheţat depozitele săptămâna trecută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lupta,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.