Bitcoin se îndreaptă către o „perioadă de creşteri susţinute”, după un plus de 20% în ultima săptămână. Ce estimări oferă analiştii în contextul în care moneda se apropie de pragul de 45.000 de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 10 februarie 2022 163 afişări

Bitcoin se îndreaptă către o „perioadă de creşteri susţinute”, după un plus de 20% în ultima săptămână. Ce estimări oferă analiştii în contextul în care moneda se apropie de pragul de 45.000 de dolari

Revenirea rapidă înregistrată de Bitcoin sugerează că moneda – a cărei capitalizări depăşeşte 850 de miliarde de dolari – începe să părăsească trendul descendent pe care l-a adoptat în ultimele luni şi se îndreaptă către o nouă perioadă marcată de creştere, susţine grupul de investiţii Bespoke, citat de Business Insider.

„În timp ce pieţele de capital s-au confruntat cu piedici de la începutul anului, Bitcoin se află pe minus încă din toamnă – însă până săptămâna aceasta”, spune compania.

Activul digital încearcă să treacă în teritorii pozitive în 2022, înregistrând miercuri a cincea sesiune consecutivă pe plus. La ora redactării ştirii, moneda atingea, potrivit CoinMarketCap, 44.794 de dolari, un avans de 20% în ultimele şapte şedinţe de tranzacţionare. Mai mult, Bitcoin afişează un plus de 35% faţă de minimul intraday de 33.184 de dolari din 24 ianuarie.

Cele mai recente evoluţii au dus moneda peste media mobilă (moving average/MA) pe 50 de zile pentru prima dată din luna noiembrie, încheind astfel un număr record de 81 de zile în care s-a tranzacţionat sub respectivul indicator.

Evenimentul oferă astfel un suflu nou de optimism în piaţa crypto. Bespoke menţionează că, în iulie 2021, Bitcoin a încheiat o perioadă de 76 de zile sub MA pe 50 de zile, apreciindu-se ulterior cu 13,08% într-o săptămână şi cu 72,36% într-o perioadă de şase luni.

De regulă, la şase luni după ce a urcat peste MA pe 50 de zile, dinamica Bitcoin a fost, în mare parte, pozitivă, singurul declin fiind consemnat în 2018, când valoarea monedei digitale a pierdut 50 de procente.

„Performanţa la un an de la depăşirea pragului a fost pozitivă în fiecare dintre aceste cazuri, cu o creştere medie de 122%”, spune Bespoke, adăugând că datele sunt în linie cu media creşterilor anuale din 2014 încoace.

Ieri, gigantul bancar american JPMorgan a estimat că „valoarea corectă” a Bitcoin este cu 12% sub nivelurile actuale, calcul bazat pe raportul de volatilitate dintre criptomonedă şi aur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
bitcoin,
prag,
analisti,
estimari,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.