Bitcoin îşi continuă prăbuşirea şi ajunge la minimul ultimelor 18 luni

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 iunie 2022 70 afişări

Bitcoin îşi continuă prăbuşirea şi ajunge la minimul ultimelor 18 luni

Bitcoin a căzut miercuri la minimul ultimelor 18 luni, trăgând după sine şi token-uri mai mici şi adâncind o prăbuşire a pieţei declanşată de creditorul cripto Celsius, care a îngheţat în această săptămână retragerile clienţilor, relatează Reuters.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu până la 7,8%, la 20.289 dolari, cel mai redus nivel din decembrie 2020. Bitcoin a pierdut aproximativ 28% de vineri, mai mult de jumătate din valoarea sa în acest an şi cu aproximativ 70% de la maximul record de 69.000 de dolari din noiembrie.

Sectorul monedelor digitale a fost sub presiune în această săptămână după ce creditorul american de criptomonede Celsius a îngheţat retragerile şi transferurile între conturi, alimentând temerile de contagiune pe pieţele deja zguduite de dispariţia recentă a tokenurilor terraUSD şi luna.

Aşteptările privind creşteri mai accentuate ale dobânzilor din partea Rezervei Federale americane, pe măsură ce inflaţia în cea mai mare economie a lumii creşte, au exercitat, de asemenea, presiuni asupra activelor riscante, de la criptomonede la acţiuni.

Fondurile cripto au înregistrat ieşiri de 102 milioane de dolari săptămâna trecută, potrivit administratorului de active digitale CoinShares.

Valoarea pieţei globale de criptomonede s-a prăbuşit cu 70%, ajungând sub 900 de miliarde de dolari, de la un vârf de 2.970 de miliarde de dolari în noiembrie, arată datele CoinMarketCap.

Criptomonedele mai mici, care tind să se mişte în tandem cu bitcoin, au scăzut şi ele. Ether, al doilea cel mai mare token, a scăzut cu până la 12%, la 1.045 dolari, un nou minim al ultimelor 15 luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
evoluţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.