Bitcoin, ajuns din nou la 50.000 de dolari. Criptomoneda marchează maximul ultimelor trei luni, după ce scăzuse recent sub pragul de 30.000 de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 23 august 2021 31 afişări

Bitcoin, ajuns din nou la 50.000 de dolari. Criptomoneda marchează maximul ultimelor trei luni, după ce scăzuse recent sub pragul de 30.000 de dolari

Bitcoinul, cea mai valoroasă monedă digitală din lume, a crescut cu 1,78% în ultimele 24 de ore şi a ajuns la 50.321 de dolari, depăşind pragul de 50.000 de dolari pentru prima dată de la începutul lunii mai încoace, potrivit CNBC.

Criptomoneda a stabilit un record absolut la jumătatea lui aprilie (circa 64.000 de dolari), însă pierderile s-au accentuat constant în lunile ulterioare, Bitcoinul scăzând la un moment dat în luna iulie sub pragul psihologic de 30.000 de dolari. Rezultatele au fost influenţate în mare parte de represaliile autorităţilor din China, care au forţat închiderea operaţiunilor de minare de-a lungul verii.

Însă de la jumătatea lunii iulie, Bitcoinul a obţinut creşteri considerabile.

De altfel, spaţiul crypto a beneficiat în urma deciziei Coinbase prin care vor fi adăugaţi în bilanţul contabil al companiei 500 de milioane de dolari în criptomonede, societatea urmând să aloce 10% din profituri într-un portofoliu compus din crypto-active.

Luni, PayPal a declarat că va lansa un serviciu care va permite cumpărarea, deţinerea şi vânzarea de monede virtuale în Regatul Unit.

Vijay Ayyar, şeful diviziei de business development din cadrul exchange-ului cu expunere pe criptomonede Luno, spune că a existat o rundă masivă de achiziţii la preţul de 29.000-30.000 de dolari, când Bitcoinul putea fi cumpărat la un discount de peste 50%, imediat după maximul stabilit în aprilie.

Gigantul bancar JPMorgan, condus de Jamie Dimon, care şi-a exprimat în repetate rânduri scepticismul cu privire la industria crypto, deschide discret accesul la şase fonduri cu expunere pe criptomonede

„Mulţi jucători au profitat de aceste preţuri”, susţine Ayyar, adăugând că Bitcoinul ar putea testa din nou posibilitatea unui nou record de valoare.

Capitalizarea pieţei criptomonedelor a urcat duminică la 2,16 trilioane de dolari, conform datelor agregate de CoinMarketCap, depăşind pragul de 2.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în ultimele trei luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prag,
maxim,
record,
china,
bitcoin,
pierderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.