Bitcoin ajunge la un nou record şi se apropie de o valoare de piaţă de 1 trilion de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 februarie 2021 108 afişări

Bitcoin ajunge la un nou record şi se apropie de o valoare de piaţă de 1 trilion de dolari

Bitcoin a atins încă un record record vineri şi se înderaptă spre o capitalizare de piaţă de 1 trilion de dolari, relatează Reuters.

Cea mai populară criptomonedă din lume a crescut cu 2,6% la un maxim istoric de 52.932 dolari, stabilind un salt săptămânal de peste 8%. Până acum, luna aceasta a crescut cu aproximativ 60%.

Marşul Bitcoin este alimentat de semnele că este din ce în ce mai acceptat în rândul investitorilor şi companiilor, de la Tesla şi Mastercard la BNY Mellon.

Cele mai recente câştiguri au dus la o capitalizare de piaţă de aproximativ 982 miliarde de dolari, potrivit site-ului CoinMarketCap, în timp ce toate monedele digitale combinate sunt evaluate la aproximativ 1,6 trilioane de dolari.

Cu toate acestea, mulţi analişti şi investitori rămân sceptici faţă de activul digital reglementat parţial şi extrem de volatil, care este încă puţin folosit pentru comerţ.

Analiştii de la JP Morgan au declarat că preţurile actuale ale bitcoin sunt mult peste estimările valorii juste. Bitcoin este un „spectacol economic”, spun analiştii băncii de investiţii.

Săptămâna aceasta, alţi investitori au declarat că volatilitatea bitcoin reprezintă un obstacol pentru ambiţiile sale de a deveni un mijloc de plată larg răspândit.

Joi, şeful Tesla Elon Musk - ale cărui tweet-uri au alimentat raliul bitcoin - a declarat că deţinerea monedei digitale este doar cu puţin mai bună decât deţinerea de numerar. De asemenea, el a apărat achiziţia recentă a companiei Tesla de bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, ceea ce a aprins interesul general pentru moneda digitală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
evolutie,
valoare,
apropiere,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.