Bitcoin a atins sâmbătă un nou record în tranzacţionarea pe piaţa din Asia

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 februarie 2021 75 afişări

Bitcoin a atins sâmbătă un nou record în tranzacţionarea pe piaţa din Asia. Cea mai populară criptomonedă din lume a crescut la un record de 56.620 de dolari.

Bitcoin a atins sâmbătă un nou record în tranzacţionarea pe piaţa din Asia

Bitcoin stabileşte un salt săptămânal de 18%.

Conform Reuters, creşterea din acest an depăşeşte 92%.

Câştigurile Bitcoin au fost alimentate şi de încrederea manifestată de companii precum Tesla, Mastercard sau BNY Mellon.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a atins şi acesta un record de 2.040,62 de dolari. Ether este moneda digitală sau simbolul care facilitează tranzacţiile pe blockchain-ul ethereum.

Joi, şeful Tesla Elon Musk - ale cărui tweet-uri au alimentat raliul bitcoin - spunea că deţinerea monedei digitale este doar cu puţin mai bună decât deţinerea de numerar. De asemenea, el apăra achiziţia recentă a companiei Tesla de bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, ceea ce a aprins interesul general pentru moneda digitală.

De asemenea, Elon Musk a semnalat că preţurile bitcoin şi ethereum par „ridicate”, în contextul în care piaţa criptomonedelor a atins noi recorduri, potrivit Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
record,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.