BIOGRAFIE: Benedict al XVI-lea, un papă teolog proeuropean care s-a confruntat cu scandaluri şi divergenţe

Postat la 11 februarie 2013 22 afişări

Benedict al XVI-lea, care a anunţat luni că demisionează, la vârsta de 85 de ani, urmează să lase amintirea unui papă care a vrut să clarifice mesajul unei Biserici afectate de diferite scandaluri, inclusiv de pedofilie, încercând totodată o reconcliere a credinţei şi raţiunii.

Acest eminent profesor german de teologie, care nu a suscitat pasiunea de care a beneficiat Ioan Paul al II-lea, dar care a s-a bucurat de un respct tot mai mare de-a lungul timpului, devine Papă la 19 aprilie 2005, la vârstă de 78 de ani, după ce a condus aproape un sfert de secol Congregaţia pentru Doctrina Credinţei, un fost Oficiu Sfânt.

El se va confrunta cu cea mai profundă criză a Bisericii contemporane, cea a dezvăluirilor în cascadă, în mai multe ţări din Europa şi America de Nord, a unor abuzuri sexuale comise asupra unor copiii de către membri ai clerului, agravate de "omerta" ierarhiei.

Condamnând dur aceste "păcate" şi ordonând o toleranţă zero, Benedict al XVI-lea va cere în mod explicit "iertare" victimelor în iunie 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Benedict,
Papa,
teolog proeuropean
/actualitate/biografie-benedict-al-xvi-lea-un-papa-teolog-proeuropean-care-s-a-confruntat-cu-scandaluri-si-divergente-10555126
10555126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.