Bill Gates "arunca la gunoi" actiuni Microsoft

Postat la 10 februarie 2011 22 afişări

In ultimele 12 luni, Bill Gates a vandut aproximativ 90 de milioane de actiuni Microsoft. Oare gigantul pe care l-a creat nu mai este o investitie atat de buna?

Presedintele Microsoft, Bill Gates, vinde in continuare actiuni ale companiei la o rata destul de alarmanta. Documente oficiale au aratat ca pe 2 si 3 februarie 2011 Gates a vandut in total 10 milioane de actiuni.

Aceste actiuni vin in urma anului 2010 in care Bill Gates a vandut 90 de milioane de actiuni, reducandu-si cu 13% partea sa din companie si daca adaugam si anul 2009, cota vanduta ajunge la 22% din totalul detinut.

Gates detine acum aproximativ 591 de milioane de actiuni MIcrosoft, sau aproximativ 7% din cele 8,4 miliarde de actiuni totale, ramanand in continuare cel mai mare actionar la gigantul producator de software.

In timp ce unii critici arata cu degetul catre Windows Vista sau catre esecul in vanzari a telefonului mobil KIN, sustinand ca acolo "unde investesti gunoi, iese tot gunoi", Gates pare sa fie din ce in ce mai interesat de gunoaie, la modul propriu.

Recent, acesta a achizitionat actiuni la companii cum ar fi cea care asigura salubrizarea in Las Vegas, intitulata Republic Services Inc.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bill Gates,
Microsoft,
gunoi,
actiuni
/actualitate/bill-gates-arunca-la-gunoi-actiuni-microsoft-7973303
7973303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.