Bilanţurile IFN-urilor s-au subţiat până la 6,5 miliarde de euro la finalul lunii noiembrie

Postat la 09 ianuarie 2013 52 afişări

Instituţiile financiare nebancare (IFN) mai aveau în noiembrie anul trecut credite acordate şi angajamente asumate cu o valoare cumulată de 29,3 miliarde de lei (6,5 mld. euro) după o scădere cu 15% a bilanţurilor în ultimii trei ani.

Sumele datorate de clienţi se ridicau la 18,5 miliarde de euro în noiembrie, numai 10% dintre acestea fiind acordate persoanelor fizice. Sumele restante ajungeau la 2,3 miliarde de lei (500 mil. euro) şi reprezentau peste 12% din totalul sumelor datorate. Restanţele aproape s-au dublat faţă de nivelul din urmă cu trei ani în condiţiile în care mulţi clienţi au ajuns în incapacitate de plată din cauza creşterii cursului sau a scăderii veniturilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actualitate,
economie,
zf
/actualitate/bilanturile-ifn-urilor-s-au-subtiat-pana-la-6-5-miliarde-de-euro-la-finalul-lunii-noiembrie-10444500
10444500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.