Bilanţul victimelor civile din Ucraina depăşeşte 1.000 de morţi, potrivit ONU

Autor: Mediafax Postat la 24 martie 2022 34 afişări

Bilanţul victimelor civile din Ucraina depăşeşte 1.000 de morţi, potrivit ONU

Bilanţul victimelor civile din Ucraina a depăşit 1.000 de morţi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat joi Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului - avertizând că "cifrele reale sunt considerabil mai mari", scrie CNN.

"Cele mai multe dintre victimele civile au fost înegistrate după utilizarea armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea şi sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum şi raiduri aeriene şi cu rachete", potrivit OHCHR.

Într-un comunicat, organismul ONU a detaliat că cele 1.035 de morţi civili sunt "214 bărbaţi, 160 de femei, 14 fete şi 28 de băieţi, precum şi 48 de copii şi 571 de adulţi al căror sex este încă necunoscut".

Acesta a adăugat că cel puţin 1.650 de civili au fost răniţi de la începutul invaziei.

În regiunile Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei, OHCHR a înregistrat 311 morţi şi 857 de răniţi în rândul civililor. În alte regiuni, printre care oraşul Kiev, regiunile Cerkasy, Cernihiv, Harkov, Kherson, Kiev, Mykolaiv, Odesa, Sumy, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk şi Zhytomyr, 724 de civili au fost ucişi şi 793 răniţi.

"OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informaţii din unele locaţii în care au avut loc lupte intense a fost întârziată şi multe rapoarte sunt încă aşteptate. Acest lucru se referă, de exemplu, la Mariupol şi Volnovakha (regiunea Doneţk), Izium (regiunea Harkov), Sievierodonetsk şi Rubizhne (regiunea Luhansk) şi Trostianets (regiunea Sumy), unde există informaţii privind numeroase victime civile".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
victime,
decese,
onu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.