Bilanţul taifunului Bopha depăşeşte 900 de morţi în Filipine

Postat la 13 decembrie 2012 8 afişări

Bilanţul victimelor provocate de Bopha, taifunul cel mai puternic care a afectat Filipine în acest an, a depăşit pragul de 900 de morţi, au anunţat joi autorităţile, precizând că sute de persoane sunt în continuare date dispărute.

Taifunul din 4 decembrie a provocat moartea a 902 persoane pe insula Mindanao (sud) şi aproape 2.000 de localităţi au fost distruse total sau parţial de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat Biroul pentru securitate civilă.

Numărul dispăruţilor este în prezent de 615 persoane, în scădere netă în raport cu cel de 880 anunţat marţi. Echipele de salvare au găsit 300 de pescari, plecaţi pe mare înainte de sosirea taifunului din General Santos, principalul port de pescuit ton din ţară.

Aproximativ 80.000 de locuitori se află în continuare în refugii, instalate de cele mai multe ori în clădiri publice, după ce şi-au pierdut locuinţele. Guvernul caută terenuri neinundabile pentru reconstruirea locuinţelor distruse.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bilanţ,
taifun,
Bopha,
Filipine
/actualitate/bilantul-taifunului-bopha-depaseste-900-de-morti-in-filipine-10390154
10390154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.