Bilantul seismului din Japonia a depasit 10.000 de morti si disparuti

Postat la 15 martie 2011 21 afişări

Situatia din Japonia este din ce in ce mai grava odata cu amenintarea unei contaminari radioactive, in urma exploziilor de hidrogen la reactoare ale centralei Fukushima 1, in timp ce numarul mortilor si persoanelor disparute a crescut la peste 10.000, relateaza agentia Kyodo.

Bilantul cutremurului de vineri, cu magnitudinea 9, a trecut de 10.000 de morti si diparuti, la cinci zile de la dezastru, potrivit Agentiei Nationale de Politie. Cutremurul si valul seismic care au afectat Japonia vinerea trecuta s-au soldat cu 3.373 de morti confirmati, 6.746 de disparuti si 1.897 de raniti, potrivit unui nou bilant oficial provizoriu al Politiei nationale. Nivelul radiatiei a inregistrat o crestere in Tokyo si in regiunea capitalei, iar Ministerul Transporturilor a interzis zborurile deasupra centralei Fukushima 1, pe o raza de 30 de kilometri. De asemenea, premierul Naoto Kan a cerut persoanelor care locuiesc pe o raza de 20-30 de kilometri in jurul acesteia sa ramana in casa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Japonia,
cutremur,
tsunami,
victime
/actualitate/bilantul-seismului-din-japonia-a-depasit-10-000-de-morti-si-disparuti-8064295
8064295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.