Bilanţul Poliţiei pe litoral: sancţiuni în valoare de aproape 1,6 mil. lei

Postat la 31 august 2013 42 afişări

Media zilnică a turiştilor în sezonul estival 2013 a fost de 147.000 de persoane, aproximativ egală cu cea de anul trecut, în timp ce în perioada 7-18 august, media a fost de peste 200.000 de turişti/zi în locurile de cazare omologate, informează Poliţia Română.

Bilanţul Poliţiei pe litoral: sancţiuni în valoare de aproape 1,6 mil. lei

Deşi numărul poliţiştilor delegaţi pe litoralul Mării Negre s-a redus la jumătate faţă de anul 2012, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, care să afecteze viaţa şi integritatea persoanei, patrimoniul acesteia sau fapte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, în perioada 1 iulie – 25 august, nu au fost comise infracţiuni de omor sau tentativă de omor şi s-au înregistrat scăderi la infracţiunile de vătămare corporală, furturi de auto, furturi din societăţi comerciale şi furturi din buzunare ori genţi.

Pentru asigurarea climatului de siguranţă publică, sub coordonarea Direcţiilor de linie din cadrul I.G.P.R., s-au desfăşurat 1.056 de acţiuni şi controale pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat şi a faptelor cu violenţă, fiind aplicate 13.242 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru aplanarea a 334 de stări conflictuale, au efectuat 1.305 de controale la locurile de cazare pentru turişti şi au intervenit la 7.217 apeluri directe sau primite prin SNUAU 112.

Pe linie de investigaţii criminale, au fost soluţionate 114 dosare, au fost prinşi 27 de suspecţi de infracţiuni, depistate 5 persoane urmărite în temeiul legii, puse în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei cu închisoare şi găsite 4 persoane dispărute. În perioada de referinţă, specialiştii criminalişti, prin exploatarea dactiloscopică a urmelor papilare au identificat 13 suspecţi de infracţiuni.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au verificat 68 de societăţi comerciale şi au efectuat 4 percheziţii domiciliare la locuri de cazare. Astfel, au constatat 63 de infracţiuni şi au aplicat 139 de contravenţii, în valoare de 194.000 lei. De asemenea, Direcţia de Investigare a Fraudelor a organizat 3 acţiuni, pe raza judeţului Constanţa, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, cu sprijinul Gărzii Financiare Constanţa şi I.T.M. Constanţa, în urma cărora au fost verificate 62 de societăţi comerciale, fiind constatate 26 de infracţiuni şi aplicate 42 de contravenţii, în valoare de 1.374.500 de lei.

Numărul accidentelor rutiere produse în judeţ, în această perioadă, a scăzut faţă de perioada similară a anului 2012, principalele cauze generatoare de accidente rutiere fiind indisciplina pietonală, neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au depistat 111 de infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat peste 18.400 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic, fiind reţinute 679 de permise de conducere şi 303 de certificate de înmatriculare.

Ofiţerii Direcţiei de profil din cadrul I.G.P.R. au iniţiat 5 planuri de acţiuni pe magistrala de cale ferată Bucureşti – Constanţa. Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate, din statistica înregistrată în sezonul estival 2013 rezultă o scădere a furturilor de la infrastructura feroviară cu 20% faţă de perioada similară a anului 2012.

Pentru monitorizarea percepţiei turiştilor asupra activităţii poliţiştilor de pe litoralul românesc, I.P.J. Constanţa a derulat, în perioada 12-18 august a.c., o cercetare sociologică privind „Percepţia turiştilor aflaţi pe litoral asupra nivelului de siguranţă şi a activităţii poliţiei de pe litoralul Mării Negre”.

Concluzia sondajului a reliefat faptul că, majoritatea turiştilor intervievaţi în anul 2013, respectiv 79% dintre aceştia, au precizat că se simt în siguranţă, în timp ce doar 21% dintre respondenţi consideră că nu se simt în siguranţă pe litoralul Mării Negre.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bilantul-politiei-pe-litoral-sanctiuni-in-valoare-de-aproape-1-6-mil-lei-11284466
11284466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.