Bilanţul cutremurului din Turcia şi Grecia a ajuns la 60 de morţi şi peste 900 de răniţi

Autor: Mihai Draghici Postat la 01 noiembrie 2020 12 afişări

Cel puţin 58 de persoane au murit în Turcia şi două în Grecia, peste 900 de oameni fiind răniţi, conform celui mai recent bilanţ al cutremurului produs vineri în Marea Egee, informează agenţia Associated Press.

Echipele de salvare au reuşit să scoată în viaţă de sub dărâmături un bărbat de 70 de ani, în oraşul turc Izmir, la 34 de ore după cutremur.

În Turcia, bilanţul victimelor a ajuns la 58 de morţi. Pe Insula Samos (Grecia), au murit doi adolescenţi, iar alte 19 persoane au fost rănite.

Potrivit Departamentului turc pentru Situaţii de Urgenţă, 930 de persoane au fost rănite în Turcia.

Vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat că 26 de clădiri din Izmir care au suferit daune structurale vor fi demolate.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), cutremurul de suprafaţă din Marea Egee a avut magnitudinea de 7,0 grade, în timp ce Institutul de seismologie din Istanbul a anunţat o magnitudine de 6,9 grade. Alte centre seismologice au stabilit că magnitudinea a fost de 6,6.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
grecia,
cutremur

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.