Biden: SUA nu vor intra niciodată în incapacitate de plată

Postat la 22 august 2011 18 afişări

Statele Unite nu vor intra niciodată în incapacitate de plată, a declarat duminică vicepreşedintele american Joe Biden, la sfârşitul unei vizite în China, în care discuţiile au fost dominate de problema datoriilor SUA şi soliditatea economiei mondiale.

"SUA nu au fost şi nu vor fi vreodată în incapacitatea de a-şi plăti datoriile", a asigurat oficialul american, la trei săptămâni după ce un acord in extremis din Congres a permis majorarea plafonului de îndatorare al ţării şi evitarea intrării în încetare de plăţi.

În timpul unei vizite de cinci zile, Biden a încercat să îi convingă pe liderii chinezi în privinţa rezistenţei economiei americane şi a solidităţii titlurilor de Trezorerie, în care autorităţile de la Beijing au investit 1.170 de miliarde de dolari. În pofida dificultăţilor actuale, Statele Unite rămân cea mai pună opţiune pentru investiţii, a arătat oficialul american.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
biden,
financiar,
economie,
incapacitate,
plata
/actualitate/biden-sua-nu-vor-intra-niciodata-in-incapacitate-de-plata-8639094
8639094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.