Biden şi liderii unor ţări aliate, inclusiv Iohannis, discuţii despre situaţia din Ucraina şi criza energiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 septembrie 2022 12 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, şi liderii unor ţări aliate din NATO, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au discutat despre situaţia din Ucraina, despre acţiunile de sancţionare a Rusiei şi despre soluţii pentru depăşirea crizei energetice, anunţă Casa Albă.

Biden şi liderii unor ţări aliate, inclusiv Iohannis, discuţii despre situaţia din Ucraina şi criza energiei

Preşedintele Biden a discutat cu aliaţii şi partenerii "pentru a evidenţia continuarea susţinerii internaţionale pentru Ucraina, inclusiv prin furnizarea de asistenţă în materie de securitate şi economică" şi prin "impunerea de costuri asupra Rusiei pentru a trage la răspundere Kremlinul pentru agresiune", anunţă Preşedinţia de la Washington, într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"De asemenea, liderii au vorbit despre faptul că Rusia utilizează energia ca armă şi despre necesitatea coordonării suplimentare pentru asigurarea unor resurse energetice sustenabile şi accesibile pentru Europa", a subliniat Casa Albă.

La videoconferinţă au participat preşedintele Joseph Biden, premierul Canadei, Justin Trudeau, cancelarul german, Olaf Scholz, premierul interimar italian Mario Draghi, prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, preşedintele României, Klaus Iohannis, cel al Poloniei, Andrzej Duda, premierul britanic, Liz Truss, reprezentanţii Franţei şi Uniunii Europene.

"Cancelarul german Olaf Scholz a avut un schimb de idei, prin videoconferinţă, cu preşedintele Biden, cu şefi de stat şi de guvern din Europa, precum şi cu parteneri transatlantici, inclusiv cu secretarul general NATO, despre situaţia militară, umanitară şi economică din Ucraina", a comunicat, la rândul său, Guvernul de la Berlin.

"Cancelarul german a fost de acord cu partenerii europeni şi transatlantici asupra continuării susţinerii financiare, economice şi militare pentru Ucraina, în contextul războiului rus de agresiune, şi asupra contracarării în mod efectiv a efectelor agresiunii ruse, din punctul de vedere al funcţionării reţelelor globale de aprovizionare şi al preţurilor la energie, prin eforturi comune ale partenerilor internaţionali", subliniază Guvernul Germaniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua/germania,
românia,
ue/nato/g7

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.