BestJobs: Piaţa muncii se activează: 4000 de CV-uri noi în luna mai şi de 3 ori mai mulţi candidaţi contactaţi de către companii faţă de aprilie. Cererea pentru joburi remote atinge un nou record

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 iunie 2021 22 afişări

BestJobs: Piaţa muncii se activează: 4000 de CV-uri noi în luna mai şi de 3 ori mai mulţi candidaţi contactaţi de către companii faţă de aprilie. Cererea pentru joburi remote atinge un nou record

Piaţa muncii dă semne că îşi revine, după un an în companiile şi modul de lucru s-au reinventat pentru a se adapta la contextul sanitar, peste 4000 de noi candidaţi completând în luna mai CV-ul pe platforma BestJobs, în  căutarea unei oportunităţi de muncă.

În acelaşi timp, şi companiile se arată din ce în ce mai active şi mai alerte în procesul de recrutare, numărul de potenţiali candidaţi contactaţi de către firme fiind de 3 ori mai mare decât în luna aprilie, dovadă a faptului că angajatorii urmăresc să îşi completeze cât mai rapid poziţiile deschise, arată un comunicat al platformei.

O altă tendinţă vizibilă pe piaţă în acest an este intensificarea căutărilor pentru joburile care permit munca de la distanţă, ca urmare a faptului că angajaţii s-au adaptat acestui stil de lucru. Luna mai a reprezentat un nou record al aplicărilor la joburi remote, cu aproape 100.000, în creştere cu 50% faţă de cele din luna aprilie.

Judeţele cele mai dinamice, după numărul de aplicări, sunt Bucureşti şi Ilfov (181.087 aplicări), Timiş (47.808 aplicări), Braşov (35.591 aplicări), Cluj (31.856 aplicări) şi Iaşi (27.310 aplicări).

Aproape jumătate (47%) dintre joburile activate în luna mai au fost din categoria white-collar, cu 50% mai multe decât aceeaşi lună a anului trecut. 24% dintre joburile lunii mai au fost din categoria blue collar, iar 17% pentru poziţii de management şi coordonare echipe.

În ceea ce priveşte candidaţii, cei mai activi au fost cei cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (33%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (21%) şi de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (18%).

Cele mai multe căutări au fost înregistrate pentru domenii precum financiar, transporturi sau inginerie. Conform numărului de aplicări, joburile cele mai dorite au fost în domenii precum IT, Administrativ & Logistică, Inginerie şi Construcţii, Marketing şi BPO.

Dintre joburile activate în luna mai, 14% au fost din domeniul IT, 13% din vânzări, 11% din domeniul tehnic, iar 10% din financiar şi contabilitate.

În ceea ce priveşte companiile care au atras cele mai multe aplicări, Enel menţine şi în luna mai prima poziţie a topului cu 3.816 aplicări, urmată de Deichman, cu 2.767 aplicări.  Allianz Technology (cu 2.135 aplicări), Continental Continental Automotive Romania (cu 2.108 aplicări) şi Genpact România (cu 2.048 aplicări) completează topul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuri de munca,
candidati,
companii,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.