BestJobs: Două treimi din românii aflaţi în căutarea unui job aşteaptă salarii de peste 2.300 de lei

Autor: Mediafax Postat la 24 februarie 2021 45 afişări

BestJobs: Două treimi din românii aflaţi în căutarea unui job aşteaptă salarii de peste 2.300 de lei

Cei mai mulţi dintre cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă aşteaptă salarii de peste 2.300 de lei, în timp ce 4% dintre ei îşi doresc salarii de peste 6.300 de lei, arată cea mai recentă analiză realizată de BestJobs.

Potrivit unui comunicat al BestJobs, în ultima lună, peste 90.000 de români au aplicat pentru locuri pe platformă, în total fiind înregistrate peste 511.000 de aplicări. Cele mai multe joburi oferite de angajatori sunt în domeniile IT&C, telecom, vânzări, financiar-contabilitate, inginerie, management şi construcţii.

O creştere semnificativă a locurilor de muncă disponibile s-a înregistrat în luna februarie şi în marketing, transport, distribuţie şi medical&pharma.

Conform comunicatului, la polul opus, cele mai puţine joburi sunt în securitate/armată, servicii de înfrumuseţare, îngrijire vârstnici/copii sau personal de curăţenie, agricultură, educaţie, precum şi turism, unele dintre aceste domenii fiind grav afectate de pandemie.

Românii au depus de la începutul anului şi până la această dată peste 30.000 de CV-uri noi, în timp ce peste 110.000 de CV-uri au fost actualizate, semn că piaţa muncii este într-o continuă mişcare, iar angajaţii caută noi oportunităţi în carieră, susţin reprezentanţii BestJobs..â

Conform unui sondaj derulat de companie în rândul candidaţilor care nu au un loc de muncă în acest moment, aceştia caută să se angajeze mai ales în domenii precum retail & comerţ (25%), BPO (24%), financiar-contabilitate (15.75%), medical&pharma (14%) şi administraţie publică (13%).

„În ceea ce priveşte aşteptările lor salariale - în funcţie de experienţa şi rolul vizat - aproape trei din zece respondenţi care nu au un job în acest moment afirmă că nivelul minim salarial aşteptat este de 2.350 lei net pe lună. Cei mai mulţi (53%) îşi doresc un venit lunar net cuprins între 2.350 lei şi 4.650 lei. Alţi 12,5% urmăresc un salariu lunar între 4.650 lei şi 6.350 lei, în timp ce 4% vor un salariu cuprins între 6.350 lei şi 8.650 lei”, se mai arată în comunicat.

Pe lângă pachetul salarial, candidaţii caută o atmosferă de lucru plăcută şi posibilitatea de a lucra mai mult de la birou în acest an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
bestjobs,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.