Berlusconi: Italia ar putea fi forţată să părăsească zona euro

Postat la 19 decembrie 2012 14 afişări

Italia ar putea fi forţată să părăsească zona euro în cazul în care Banca Centrală Europeană (BCE) nu primeşte mai multe puteri pentru putea asigura ţărilor cu probleme financiare din uniunea monetară costuri mai reduse de finanţare, a declarat fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Berlusconi, care a anunţat recent că va conduce din nou formaţiunea politică PDL în alegerile legislative, programate în februarie, a afirmat la postul public de televiziune RAI că BCE trebuie să devină creditor de ultimă instanţă pentru uniunea monetară, potrivit CNBC.

"Dacă Germania nu acceptă ca BCE să fie o bancă centrală reală, dacă dobânzile nu coboară, vom fi obligaţi să părăsim euro şi să revenim la vechea monedă pentru a fi competitivi", a spus Berlusconi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Berlusconi,
Italia,
zona euro
/actualitate/berlusconi-italia-ar-putea-fi-fortata-sa-paraseasca-zona-euro-10401411
10401411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.