Berea în Franţa se scumpeşte cu 25-40%, după ce Parlamentul a aprobat creşterea taxei cu 160%

Postat la 05 decembrie 2012 7 afişări

Parlamentul din Franţa a aprobat majorarea taxei pe un hectolitru de bere cu 160%, ceea ce va determina scăderea cu 15% a vânzărilor, potrivit datelor Asociaţiei Berarii Europei. Potrivit asociaţiei vor fi afectaţi toţi producătorii şi toate brandurile.

"Una dintre puţinele raz de soare din sectorul de bere din timpul crizei economice a fost dezvoltarea producătorilor de dimensiuni mici, însă acum şi aceste afaceri vor fi lovite de creşterea de 160% a taxei", a spus Pierre-Olivier Bergeron, secretar general al Asociaţiei Berarii Europei. În opinia sa, preţul unei beri se va majora cu 25-40%, în timp ce tendinţa de mutare a consumul din restaurante şi cafenele se va accelera.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bere,
consum,
franta,
taxe,
scumpire
/actualitate/berea-in-franta-se-scumpeste-cu-25-40-dupa-ce-parlamentul-a-aprobat-cresterea-taxei-cu-160-10371216
10371216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.