Berea dă semnalul încheierii recesiunii: plus 5% anul trecut

Autor: Ioana David Postat la 21 februarie 2013 20 afişări

Industria berii a dat primele semne clare de revenire în 2012, când a raportat o creştere de 5%, după doi ani de scădere şi unul de stagnare, arată calculele ZF pe baza informaţiilor Institutului Naţional de Statistică.

Industria berii a dat primele semne clare de revenire în 2012, când a raportat o creştere de 5%, după doi ani de scădere şi unul de stagnare, arată calculele ZF pe baza informaţiilor Institutului Naţional de Statistică. Vremea bună şi competiţiile fotbalistice, berea fiind în mod tradiţional asociată cu fotbalul, au determinat rezultatele pozitive de anul trecut. Creşterea solidă înregistrată în industria berii este una dintre primele anun ţate într-o piaţă din domeniul consumului, care în total se ridică la aproximativ 16 mld. euro şi care la fost puternic afectată de criza din ultimii ani. Berea este un indicator care descrie bine evoluţia economiei, pentru că sentimentele consumatorilor se văd în decizia de achiziţie. În 2009 anul celei mai mari căderi economice, de 7%, berea a scăzut cu un ritm dublu, de 15%, iar în 2010 cu încă 3%, faţă de o scădere a PIB de 1,2%. În 2011, piaţa de bere a stagnat, iar primele semnale clare de revenire au fost în 2012.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bere,
recesiune
/actualitate/berea-da-semnalul-incheierii-recesiunii-plus-5-anul-trecut-10582225
10582225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.