BERD pregăteşte investiţii de 400-500 milioane euro pe an în România

Postat la 20 martie 2012 13 afişări

BERD pregăteşte investiţii de 400-500 milioane euro pe an în România în următorii trei ani, principalele arii de interes fiind menţinerea stabilităţii sectorului financiar, stimularea creditului către economie, eficienţa energetică şi dezvoltarea pieţelor de capital.

Consiliul Director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a adoptat o nouă strategie pe trei ani pentru România, care vizează ca obiectiv general dezvoltarea economiei şi abordarea provocărilor încă prezente ale tranziţiei, potrivit unui comunicat transmis marţi de instituţie. "BERD continua să susţină România în implementarea reformelor necesare, prin investiţii şi dialog cu guvernul român. Estimăm că vom investi anual în România aproximativ 400-500 milioane euro în următorii trei ani, având ca obiectiv sprijinirea dezvoltării economiei României", a declarat în comunicat Jean Marc Peterschmitt, director executiv BERD pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
berd,
piata de capital,
stabilitate
/actualitate/berd-pregateste-investitii-de-400-500-milioane-euro-pe-an-in-romania-9418472
9418472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.