BERD, la al treilea credit acordat in acest an unei banci din Romania

Postat la 06 august 2010 46 afişări

Daca anul trecut a acordat imprumuturi in Romania cu precadere firmelor de constructii si retail, BERD se axeaza anul acesta pe credite acordate bancilor, cu scopul de a finanta IMM-urile si sectorul corporatist, credite a caror suma totala a ajuns pana acum la 80 de milioane de euro.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat joi un credit de 20 de milioane de euro pentru Millennium Bank Romania, destinata finantarii intreprinderilor mici si mijlocii, in speta pentru proiecte de investitii pe termen mediu si acordarea de imprumuturi pe termen scurt, incluzand credite pentru capital de lucru si facilitati de tipul descoperirii de cont. Linia de credit pentru Millennium Bank, parte a grupului financiar portughez Millennium bcp, urmeaza sa fie completata cu granturi de la UE, inclusiv fonduri destinate asistentei tehnice pentru facilitatea specifica de finantare UE/BERD pentru IMM.

La sfarsitul lui iulie, BERD a acordat BRD - Groupe Societe Generale o linie de credit de 50 de milioane de euro destinata finantarilor pe termen scurt, mediu si lung pentru IMM si corporatii, in cadrul unui acord mai cuprinzator intre institutia europeana si filialele Societe Generale din Europa de Est. In total, BERD a acordat pana acum BRD pachete de finantare de peste 121 de milioane de euro.

Primul imprumut oferit anul acesta de institutia europeana a fost cel acordat la sfarsitul lui martie Bancii Comerciale Romane, in valoare de 10 milioane de euro, tot pentru companii, respectiv pentru cresterea eficientei energetice a acestora. Imprumutul a suplimentat o linie de credit similara de 20 de milioane de euro initiata in 2008. In virtutea acesteia, BCR a finantat 14 proiecte de eficienta energetica, permitand companiilor cliente sa-si reduca facturile la utilitati.

In 2009, BERD a imprumutat BCR cu 100 de milioane de euro, pentru finantarea companiilor cu cel mult 249 de salariati si cifre de afaceri de pana la 50 de milioane de euro. In afara de acesta insa, pe parcursul anului trecut, toate imprumuturile acordate de BERD in Romania au vizat direct fie companii (Petrom, Kaufland, Lafarge Ciment, producatorul de hartie Pehart Tec, centrala de la Turceni), fie proiecte de infrastructura initiate de autoritati locale. Valoarea finantarilor in 2009 a fost de 721 de milioane de euro.

De la inceputul activitatii in Romania, BERD a angajat credite de 4,7 miliarde de euro pentru 267 de proiecte in valoare totala de 12,9 miliarde de euro, 75% din imprumuturi fiind directionate catre sectorul privat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
berd,
credite,
millennium,
bcr,
brd,
finantare,
imm,
ue
/actualitate/berd-la-al-treilea-credit-acordat-in-acest-an-unei-banci-din-romania-6788214
6788214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.