BERD înrăutăţeşte estimarea economică pentru România şi avertizează asupra efectelor crizei politice

Postat la 25 iulie 2012 8 afişări

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,2% la 0,8%, precum şi pentru 2013, avertizând că situaţia externă dificilă şi criza politică internă ar putea afecta avansul PIB pe termen scurt.

Modificarea estimării economice aferente anului în curs inversează ultima revizuire de către BERD, din raportul din mai, când instituţia bancară ridicase prognoza pentru România de la 0,8% la 1,2%. BERD a înrăutăţit şi aşteptările privind creşterea economiei României anul următor, de la 2,6% la 1,8%. "Până recent, economia României se afla pe cale de a înregistra creştere robustă în 2012, după recuperarea din 2011. Încetinirea din zona euro are un semnificativ efect de amortizare asupra exporturilor, iar dovezile unei dezintermedieri financiare a băncilor transfrontaliere evidenţiază importanţa transmiterii crizei pe canalul sectorului financiar. Climatul extern slab şi criza politică declanşată în iulie ar putea afecta negativ creşterea pe termen scurt. Sprijinul financiar puternic de la FMI şi alte instituţii financiare internaţionale a asigurat o protecţie importantă", se arată în raportul BERD.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
berd,
prognoza,
criza politica
/actualitate/berd-inrautateste-estimarea-economica-pentru-romania-si-avertizeaza-asupra-efectelor-crizei-politice-9901660
9901660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.