BERD acorda finantari fara precedent pentru filialele bancilor grecesti: 630 mil. euro pentru Romania, Albania, Bulgaria si Serbia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 05 octombrie 2010 16 afişări

BERD va acorda o linie de credit in valoare de 150 de milioane de euro pentru Alpha Bank Romania, una de 90 milioane euro pentru Piraeus Bank Romania si una de 95 de milioane pentru Bancpost, toate fondurile fiind destinate finantarii activitatilor economice derulate de companiile din Romania.

Imprumuturile, care vor fi puse la dispozitia bancilor in cate doua transe egale, fac parte dintr-un acord de finantare mai amplu care include linii de credit pentru filialele din regiune ale grupurilor elene Alpha Bank Group, Piraeus Group si Eurobank. Pentru Piraeus, finantarea este in valoare totala de 200 de milioane de euro si mai vizeaza Piraeus Bank Bulgaria (70 de milioane de euro) si Tirana Bank din Albania (40 de milioane), conform BERD. Pentru Eurobank, finantarea este in valoare totala de 230 de milioane de euro si mai vizeaza Eurobank EFG Bulgaria AD (Postbank), cu 75 de milioane de euro, si Eurobank EFG a.d. Beograd, cu 60 de milioane. Alpha Bank Group beneficiaza de 200 de milioane de euro in total, din care 50 de milioane pentru Alpha Bank Serbia.

"Noua linie de credit va veni in sprijinul companiilor mici si mijlocii, dar si al marilor companii private si va contribui la cresterea resurselor de finantare puse la dispozitia clientilor", a comentat Catalin Parvu, director general executiv al Piraeus Bank Romania.

Toate cele trei linii de credit pe termen mediu fac parte din planul international de actiune pentru institutiile financiare al BERD, initiat in februarie 2009, in virtutea caruia BERD, Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii vor furniza 24,5 miliarde de euro, in doi ani, pentru a sustine economiile din Europa de Est.

Daca anul trecut a acordat imprumuturi in Romania cu precadere firmelor de constructii si retail, BERD se axeaza anul acesta pe credite acordate bancilor, cu scopul de a finanta IMM-urile si sectorul corporatist. Anul acesta a acordat un credit de 20 de milioane de euro pentru Millennium Bank, unul de 50 de milioane de euro pentru BRD si altul de 10 milioane de euro pentru BCR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
BERD,
Alpha Bank,
Eurobank,
Piraeus,
finantare,
credite,
IMM
/actualitate/berd-acorda-finantari-fara-precedent-pentru-filialele-bancilor-grecesti-630-mil-euro-pentru-romania-albania-bulgaria-si-serbia-7448302
7448302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.