BERD a ridicat prognoza de creştere economică a României în 2012 la 1,2%, mai slabă ca estimarea FMI

Postat la 18 mai 2012 11 afişări

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a modificat în sens pozitiv prognoza de creştere economică a României pentru acest an, de la 0,8% la 1,2%, estimare mai redusă faţă de cea înaintată de FMI şi Guvern, de 1,5%.

"Până recent, economia României se îndrepta spre o creştere robustă în 2012, după o revenire în 2011. Totuşi, declinul din zona euro are deja un impact semnificativ de încetinire asupra exporturilor României, iar în continuare, pentru următoarele luni, este probabilă o evoluţie negativă. Criza din zona euro afectează România în principal prin relaţiile bancare transfrontaliere", se spune într-un raport prezentat vineri de BERD.

Instituţia a înaintat în ianuarie o prognoză de plus 0,8% pentru creşterea economică a României în acest an, redusă atunci de la cifra de 1,1% prezentată în octombrie. În vara anului trecut, banca anticipa o creştere de 3,8% a PIB-ului României în 2012.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
crestere economica,
estimare,
FMI
/actualitate/berd-a-ridicat-prognoza-de-crestere-economica-a-romaniei-in-2012-la-1-2-mai-slaba-ca-estimarea-fmi-9644769
9644769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.