BERD a imbunatatit usor prognoza de crestere economica pentru Romania, la 1,9%

Postat la 23 iulie 2011 11 afişări

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a imbunatatit usor prognoza economica pentru Romania, la 1,9%, de la 1,8% in mai, insa a avertizat ca noile masuri de austeritate asumate de Guvern in acordul preventiv cu FMI vor afecta relansarea cererii interne.

In pofida revizuirii pozitive a prognozei, cresterea economica a Romaniei ramane penultima intre cele 29 de state in care opereaza BERD. Doar in cazul Croatiei, cu o crestere estimata pentru acest an la 1,1%, asteptarile sunt mai slabe. In Romania si Bulgaria, state membre ale Uniunii Europene, perspectivele economice se imbunatatesc, dar intr-un ritm modest, noteaza BERD.

"In Romania pare ca are loc in sfarsit o recuperare, dupa doi ani de crestere negativa, iar economia ar trebui sa revina la un avans economic modest in acest an. Exporturile cresc puternic, productia industriala a urcat anual cu peste 7% in mai, si chiar sectorul constructiilor incepe sa-si revina. Totusi, noul acord preventiv cu Fondul Monetar International angajeaza Guvernul la noi masuri de austeritate. Acesta va reduce vulnerabilitatile fiscale, insa va descuraja recuperarea cererii interne", se arata intr-un raport al BERD pentru regiunea in care opereaza banca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BERD,
prognoza,
Europa de Est,
FMI,
Croatia,
Bulgaria
/actualitate/berd-a-imbunatatit-usor-prognoza-de-crestere-economica-pentru-romania-la-1-9-8518407
8518407
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.