Beneficiază şi altcineva de averile „super-bogaţilor”, în afară de ei înşişi?

Postat la 13 septembrie 2012 21 afişări

În ultimele două decenii, economia globală s-a schimbat într-un mod remarcabil. Cu globalizare aflată în creştere, multe dintre locuirle de muncă au fost desfiinţate.În timp ce oamenii cu veniturile mici şi mijlocii au devenit din ce în ce mai strâmtoraţi, mulţi dintre oamenii aflaţi în vârf şi-au văzut pachetele de salarii crescând exponenţial. A fost creată astfel o nouă elită globală: super – bogaţii, potrivit BBC news.

Impactul pe care l-a adus economiei această nouă elită este vizibil când ne gândim la inegalitate, filantropie, salariile executivilor şi bonusul bancar. Ar trebui să ne gândim totuşi şi la beneficiile pe care le aduc bogaţii lumii. Dar există şi beneficii aduse celorlalţi de bogaţii lumii?

Un videoclip creat de BBC News prezintă următorul clasament al bogaţilor lumii:

  1. Carlos Slim - Telmes& America Movil, Mexic - 74 miliarde de dolari
  2. Bill Gates - SUA - 56 miliarde de dolari
  3. Warren Buffet - Berkshire Hathaway - SUA - 50 miliarde de dolari
  4. Bernard Arnault - LVMH Moet Henessy, Franţa - 41 miliarde de dolari
  5. Larry Ellison, Oracle, SUA - 39, 5 miliarde de dolari
  6. Lakshami Mittal - oţel, India - 31,1 miliarde de dolari
  7. Arnancio Ortega - Zara, Spania - 31 miliarde de dolari
  8. Eike Batista - minerit şi industria de ulei, Brazilia - Eike Batista
  9. Mukesh Ambani - industria petrolieră, India - 27 miliarde de dolari
  10. Christy Walton & family - Walmart, SUA - 26, 5 miliarde de dolari

Dintre bogaţi, 33 se află în America, 15 în Rusia, şapte în India, şase în Germania. De unde au venit banii lor? Din finanţări şi investiţii, din retail, din resursele naturale, şi, în primul rând, din telecom şi tehnologia informaţiei. În SUA, 400 dintre cei mai bogaţi oameni valorează cât 50 % din clasa de jos, iar managerii marilor companii americane câştigau în 1965 de 24 de ori mai mult decât un lucrător cu venit mediu, în 1992 - de 126 de ori mai mult, iar în 2010 - de 243 de ori mai mult.

În ceea ce priveşte taxele, procentul de 10% oameni cu veniturile cele mai mari contribuie cu aproximativ o treime la taxele statului; în Franţa contribuie cu 28%, în Germania, cu 31%., iar în Anglia cu 39%, în SUA, aduc o contribuţie de 45%.

Prin urmare, "super-bogaţii" sunt buni pentru toată lumea? Sau sunt buni doar pentru ei înşişi?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
„super-bogaţilor”,
avere,
bani
/actualitate/beneficiaza-si-altcineva-de-averile-super-bogatilor-in-afara-de-ei-insisi-10067723
10067723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.