Becali rămâne deputat. Pedeapsa accesorie de pierderea drepturilor electorale i-a fost suspendată

Postat la 11 februarie 2013 10 afişări

Instanţa supremă i-a aplicat o pedeapsă accesorie lui George Becali privind pierderea drepturilor electorale, însă i-a suspendat-o pe perioada termenului de încercare, astfel că patronul FC Steaua, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, rămâne parlamentar.

Deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare cu suspendarea pedepsei, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru sechestrare de persoane, beneficiind de circumstanţe atenuante, întrucât a stăruit în a-şi repara paguba pricinuită.

"Condamnă pe inculpaţii George Becali, Şrtefan Fănuş Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu şi Mihai Mila, pentru săvârşirea a câte trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzute de art.189, alin.2, Cod penal, cu aplicarea dispoziţiilor art.74, alin.2, Cod penal, raportat la art.76, alin.1, lit.b, Cod penal, pentru fiecare infracţiune şi pentru fiecare inculpat, la câte trei pedepse de câte 3 (trei) ani închisoare, fiecare. Conform art.33 lit.a, raportat la art.34 alin.1 lit.b Cod penal, dispune ca inculpaţii George Becali, Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Otto Zmărădescu şi Mihai Mila să execute pedeapsa cea mai grea, de câte 3 (trei) ani închisoare fiecare", se arată în minuta ICCJ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/becali-ramane-deputat-pedeapsa-accesorie-de-pierderea-drepturilor-electorale-i-a-fost-suspendata-10555559
10555559
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.