LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

BCR îşi face „uzină de reciclare“ a creditelor proaste de 3,2 mld. €

Autor: Razvan Voican Postat la 04 martie 2013 18 afişări

Divizia de recuperare a creanţelor din BCR, cu o schemă de personal de 500 de oameni, va funcţiona ca o companie de sine stătătoare în cadrul băncii şi are misiunea de a deveni centru de profit, afirmă Manfred Wimmer, vicepreşe­dinte executiv pe financiar al Erste Group, acţionarul majoritar.

BCR îşi face „uzină de reciclare“ a creditelor proaste de 3,2 mld. €

Divizia de recuperare a creanţelor din BCR, cu o schemă de personal de 500 de oameni, va funcţiona ca o companie de sine stătătoare în cadrul băncii şi are misiunea de a deveni centru de profit, afirmă Manfred Wimmer, vicepreşe­dinte executiv pe financiar al Erste Group, acţionarul majoritar. „Refacem toată zona de gestiune a creditelor neperformante şi de restructurare. Am alocat personal suplimentar şi vrem să construim o bază opera­ţio­nală care să devină centru de profit“, spune bancherul austriac care a pilotat integrarea BCR în grupul Erste. La sfârşitul anului trecut 26,7% din portofoliul de credite al BCR se încadrau în categoria neperformantelor, corespunzător unui volum de circa 3,2 mld. euro. Până la finalul lui 2011 o cincime din credite deveniseră neperformante. La un asemenea volum de crean­ţe cu probleme, construirea unei divizii puternice de restructurare şi recuperare a apărut ca o soluţie pentru ca activitatea curentă a băncii să nu mai fie grevată. Conducerea „uzinei de reciclare“ i-a fost încredinţată unui bancher olandez format în ABN Amro, Jurgen de Ruijter.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCR,
creanţe
/actualitate/bcr-isi-face-uzina-de-reciclare-a-creditelor-proaste-de-3-2-mld-10632080
10632080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.