BCR ia 50 mil. euro de la BEI pentru IMM-uri şi entităţi publice

Autor: Claudia Medrega Postat la 05 martie 2013 23 afişări

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă după active, a împrumutat 50 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), pe o perioadă de 12 ani, finanţarea fiind destinată întreprinderilor mici şi mijlocii, societăţilor cu capitalizare de piaţă medie şi entităţilor publice din România.

BCR ia 50 mil. euro de la BEI pentru IMM-uri şi entităţi publice

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă după active, a împrumutat 50 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), pe o perioadă de 12 ani, finanţarea fiind destinată întreprinderilor mici şi mijlocii, societăţilor cu capitalizare de piaţă medie şi entităţilor publice din România. BEI a oferit până acum 300 mil. euro BCR pentru finanţarea proiectelor prioritare, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Împrumutul BEI va cofinanţa proiecte care vor contribui la dezvoltarea regională şi la productivitatea IMM-urilor şi a societăţilor cu capitalizare de piaţă medie din România implicate în industrie şi servicii. Totodată, investiţiile privind eficienţa energetică realizate de IMM-uri vor primi sprijin de la Comisia Europeană pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite din industrie şi construcţii. Împrumuturile acordate din banii BEI pot reprezenta inclusiv cofinanţări ale unor proiecte susţinute din fonduri europene. BCR a fost implicată din anul 2000 în sprijinirea IMM-urilor. Până în prezent BCR a finanţat peste 10.000 de astfel de proiecte, pentru care valoarea cofinanţării trece de un miliard de euro. 

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
bei,
imm-uri,
finantare
/actualitate/bcr-ia-50-mil-euro-de-la-bei-pentru-imm-uri-si-entitati-publice-10638209
10638209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.