BCR: Dobânzile la creditele în lei cu risc scăzut ar putea coborî sub 6%

Postat la 13 august 2013 49 afişări

Dobânzile pentru creditele în lei cu risc scăzut ar putea coborî sub 6%, la un nivel apropiat de cele pentru euro, împrumuturile în moneda naţională urmând să reprezinte în 1-2 ani peste jumătate din creditul neguvernamental, de la o pondere de circa 37% la primul semestru, estimează BCR.

BCR: Dobânzile la creditele în lei cu risc scăzut ar putea coborî sub 6%

 "Relaxarea politicii monetare va continua în 2014, iar dacă adăugăm posibila restrângere a stimulilor monetari generoşi furnizaţi pieţei de către băncile centrale, vedem că viitorul creditării este în moneda naţională. Ieftinirea creditului în lei va continua şi am putea vedea dobânzi sub nivelul de 6% pentru creditele cu risc scăzut, foarte apropiate de cele în euro. Estimăm că într-un orizont de 1-2 ani ponderea creditelor în lei va depăşi 50% din totalul creditului neguvernamental", a declarat, într-un comunicat, analistul şef al BCR, Eugen Sinca.

Analiştii băncii apreciază că tendinţa susţinută de scădere a dobânzii de politică monetară se va reflecta în dobânzile interbancare, iar cotaţia indicelui Robor la 3 luni se va consolida sub nivelul de 4%.

Consiliul de Administraţie al BNR a redus, pe 5 august, rata dobânzii de politică monetară, de la 5% la nivelul minim record de 4,5% pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bcr-dobanzile-la-creditele-in-lei-cu-risc-scazut-ar-putea-cobori-sub-6-11250262
11250262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.