BCR anunţă că poate începe plăţile pentru microîntreprinderi, PFA-uri şi ONG care obţin finanţări prin programul guvernamental de Granturi nerambursabile pentru capital de lucru

Autor: Roxana Rosu Postat la 23 noiembrie 2020 52 afişări

Banca Comercială Română este pregătită să înceapă plăţile pentru finanţările acordate prin Măsura 1 a programului guvernamental de Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, destinat firmelor micro fără niciun angajat, PFA-urilor, ONG-urilor cu activitate economică şi cabinetelor medicale.

BCR anunţă că poate începe plăţile pentru microîntreprinderi, PFA-uri şi ONG care obţin finanţări prin programul guvernamental de Granturi nerambursabile pentru capital de lucru

Banca Comercială Română este pregătită să înceapă plăţile pentru finanţările acordate prin Măsura 1 a programului guvernamental de Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, destinat firmelor micro fără niciun angajat, PFA-urilor, ONG-urilor cu activitate economică şi cabinetelor medicale.

Astfel, pe măsură ce contractele de finanţare dintre clienţii BCR şi MEEMA vor fi semnate, banca va efectua plăţile în valoare de 2000 de euro/client.

Pentru ca toate etapele să fie îndeplinite cât mai repede, aplicanţii trebuie să urmeze toţi paşii necesari detaliaţi în cadrul platformei https://granturi.imm.gov.ro/.

Banca a lansat special pentru acest proiect şi un ghid cu informaţiile necesare celor care doresc să acceseze granturile nerambursabile.

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor şi firmelor mici şi mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de peste 1,7 miliarde de euro prin trei scheme de finanţare:  microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.

Măsura 1, pentru micro şi PFA-uri, are un buget de 100 mil. Euro, granturile nerambursabile fiind acordate sub formă de sumă forfetară, în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei).

Măsura 2 prevede granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi are un buget total 1,067 miliarde euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei).

Măsura 3 vizează granturi pentru investiţii în producţie pentru IMM-uri, cu un buget total 550 mil. euro, fondurile fiind acordate în baza evaluării proiectului de investiţii care face obiectul cererii de finanţare. Investiţiile pot fi între 50.000 de euro şi 200.000 EUR (în echivalent lei).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acordare,
finantare,
banca,
capital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.