BCE va majora joi dobanda de politica monetara

Postat la 04 iulie 2011 10 afişări

Banca Centrala Europeana (BCE) va majora joi, dupa toate probabilitatile, dobanda de politica monetara, stabilita in aprilie la nivelul de 1,25%, potrivit majoritatii analistilor intervievati de AFP.

"Va fi o mare surpriza daca BCE nu va mari dobanda cheie", a spus Jennifer McKeown, analist la Capital Economics, care se asteapta la o crestere de 0,25 puncte procentuale, la 1,5%. Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a lasat sa se inteleaga acest lucru in timpul unei audieri in comisia pentru afaceri economice si monetare a Parlamentului European, cand a afirmat ca institutia este "foarte vigilenta" in privinta inflatiei din zona euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bce,
dobanda,
politica monetara
/actualitate/bce-va-majora-joi-dobanda-de-politica-monetara-8436132
8436132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.