BCE: Restructurarea datoriilor Greciei trebuie sa ramana un caz exceptional

Postat la 25 iulie 2011 11 afişări

Restructurarea datoriilor Greciei trebuie sa ramana un caz exceptional, a avertizat duminica Lorenzo Bini Smaghi, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE).

"Nu trebuie sa ne purtam ca si cum acest acord pentru Grecia a aparut gratuit", a afirmat Smaghi intr-un interviu acordat publicatiei germane Welt am Sonntag. Liderii europeni au convenit joi seara, la Bruxelles, un nou pachet de salvare a Greciei, prin care statele zonei euro si FMI vor oferi statului elen finantare de 109 miliarde euro pentru urmatorii trei ani, la care se adauga o contributie de 50 miliarde euro din partea creditorilor privati ai guvernului de la Atena, sub diverse forme. BCE a anticipat ca participarea bancilor la salvarea Greciei va conduce in mod inevitabil la riscuri care se vor repercuta asupra contribuabililor europeni. "Acesta este motivul pentru care Grecia trebuie sa ramana un caz izolat", a adaugat Smaghi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
economie,
datorii,
restructurare
/actualitate/bce-restructurarea-datoriilor-greciei-trebuie-sa-ramana-un-caz-exceptional-8521707
8521707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.