BCE a majorat dobanda de politica monetara la 1,5%

Postat la 07 iulie 2011 35 afişări

Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat joi dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 1,5%, cu efect din 13 iulie, decizie anticipata de majoritatea analistilor, si a indicat ca va continua politica de inasprire a creditarii pentru a tine sub control inflatia.

Consiliul Guvernatorilor BCE a adoptat joi "majorarea ratei dobanzii la operatiunile principale de refinantare cu 25 puncte de baza, pana la 1,50%, incepand cu operatiunea care urmeaza sa fie decontata la data de 13 iulie 2011", se arata intr-un comunicat transmis joi de institutie. Totodata, BCE a ridicat dobanda la facilitatea de creditare marginala cu 0,25 puncte, la 2,25%, si dobanda la facilitatea de depozit cu 0,25 puncte procentuale, la 0,75%. Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat intr-o conferinta de presa ca institutia urmareste foarte atent riscurile de crestere a preturilor, transmite Reuters. "Vom continua sa monitorizam foarte atent toate evolutiile care pot duce la cresterea riscurilor la adresa stabilitatii preturilor", a spus Trichet. Anterior conferintei de presa, ananlistii au spus ca o astfel de exprimare va arata ca in acest an va avea loc inca o majorare de dobanda.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bce,
dobanda,
politica monetara
/actualitate/bce-a-majorat-dobanda-de-politica-monetara-la-1-5-8459465
8459465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.