Bătaie pe obligaţiunile de 45 mld. dolari ale Verizon, cea mai mare emisiune corporatistă de până acum

Autor: Ştefan Stan Postat la 11 septembrie 2013 36 afişări

Gigantul american de telecomunicaţii Verizon va lansa o emisiune obligaţiuni în valoare de 49 de miliarde de dolari pentru a finanţa achiziţia participaţiei de 45% pe care Vodafone o deţine la Verizon Wireless din SUA, scrie The Wall Street Journal.

Bătaie pe obligaţiunile de 45 mld. dolari ale Verizon, cea mai mare emisiune corporatistă de până acum

Gigantul american de telecomunicaţii Verizon va lansa o emisiune obligaţiuni în valoare de 49 de miliarde de dolari pentru a finanţa achiziţia participaţiei de 45% pe care  Vodafone o deţine la Verizon Wireless din SUA, scrie The Wall Street Journal.

Grupul britanic Vodafone, prezent pe piaţa americană prin proiectul joint-venture Verizon Wireless, a acceptat la începutul lunii septembrie să-şi vândă participaţia pentru o sumă record de 130 de miliarde de dolari.

Potrivit unor persoane apropiate operaţiunii, Verizon va scoate la vânzare obligaţiunile miercuri.

Emisiunea de obligaţiuni a fost deja suprasubscrisă, cererea pentru titlurile companiei atingând valoarea de 90 de miliarde de dolari. Verizon plănuia iniţial să vândă obligaţiuni în valoare de 20 de miliarde de dolari săptămâna aceasta, însă a majorat în repetate rânduri plafonul pe fondul unei cereri tot mai mari.

Emisiunea lansată de Verizon umbreşte operaţiunea similară efectuată de compania Apple în primăvara acestui an. Apple a lansat în luna aprilie o emisiune de obligaţiuni în valoare de 17 miliarde de dolari, cea mai mare operaţiune de acest tip a unei corporaţii la momentul respective.

Interesul crescut pentru obligaţiunile Verizon subliniză nevoia acută a investitorilor  de a găsi noi plasamente profitabile, în condiţiile în care tot mai multe voci anunţă sfârşitul campaniei Fed de stimulare a economiei.

Spre exemplu, obligaţiunile pe 10 ani de la Verizon vor avea cel mai probabil un randament de 2,25%, faţă de 1,66% , cât au în prezent titlurile de stat pe 9 ani, conform MarketAxess, o platformă electronică de comerţ cu obligaţiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obligatiuni,
emisiune,
wireless
/actualitate/bataie-pe-obligatiunile-de-45-mld-dolari-ale-verizon-cea-mai-mare-emisiune-corporatista-de-pana-acum-11314674
11314674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.