Basescu: Vor fi cel putin doua state UE care vor intra in dificultate in perioada urmatoare

Postat la 19 noiembrie 2010 20 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi , la TVR, ca vor fi cel putin doua tari UE care vor intra in dificultate in perioada urmatoare, mentionand, ca, in afara de acestea, si Portugalia "este in mare dificultate".

Potrivit sefului statului, situatia din Irlanda, tara care a cerut ajutor financiar international, desi a aplicat masuri de austeritate, se explica prin faptul ca "s-a incercat relansarea inainte de a se acoperi gaurile de drenare a resurselor financiare". In Irlanda au fost finantate eronat consumul si "balonul imobiliar". "Noi am avut norocul extraordinar ca nu am ajuns la o paranoia a consumului inainte de criza", a spus Basescu.

Intrebat daca ce se intampla acum in Irlanda poate afecta si Romania, Basescu a raspuns pozitiv. "Da, mai putin decat statele din zona euro, dar in mod categoric da, din punct de vedere al credibilitatii UE", a apreciat Basescu. Dupa Grecia si Irlanda, considera el, "vor mai urma cel putin inca o tara sau doua. S-a intrat in criza datoriilor suverane, a datoriilor statelor".

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-vor-fi-cel-putin-doua-state-ue-care-vor-intra-in-dificultate-in-perioada-urmatoare-7731276
7731276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.