Băsescu: Ştiu că am potenţial mult mai mult decât premierul. Ştiu că pot servi interesele României mult mai bine. Ponta: Poziţia unei ţări nu reprezintă apanajul unui singur om

Postat la 20 noiembrie 2012 14 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru că este un moment dificil şi pentru că are un "potenţial mult mai bun" decât premierul Victor Ponta şi poate servi mai bine interesele României decât ar face-o premierul. Orice prim-ministru sau preşedinte care participă la un Consiliu European informează şi cere sprijinul Parlamentului înaintea participării, procedura fiind aplicată în toate statele membre UE deoarece poziţia unei ţări la aceste reuniuni nu reprezintă apanajul unui singur om, afirmă premierul Ponta.

Preşedintele a spus că a decis să meargă la Consiliul European întrucât este un moment dificil din punct de vedere economic. "Este un moment dificil, din punctul nostru de vedere, dar şi din punctul de vedere al celorlalte state, pentru că nimeni nu este mulţumit de cum arată propunerea de buget lansată de preşedintele van Rompuy. Aş fi considerat că nu mi-aş fi făcut atribuţiunile constituţionale dacă aş fi pasat răspunderea către primul-ministru, care nu poate avea decât o responsabilitate delegată. Ştiu ce pot să fac din punct de vedere al capacităţii de negociere în interiorul UE şi ştiu că am potenţial mult mai bun decât Victor Ponta şi pot servi interesele României mult mai bine decât ar putea să o facă premierul, din motive pe care nu insist să le enunţ", a afirmat şeful statului. Preşedintele a mai spus că niciodată nu va fugi de exercitarea atribuţiunilor constituţionale pentru a-şi proteja pielea.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
ponta,
consiliul european,
basescu
/actualitate/basescu-stiu-ca-am-potential-mult-mai-mult-decat-premierul-stiu-ca-pot-servi-interesele-romaniei-mult-mai-bine-ponta-pozitia-unei-tari-nu-reprezinta-apanajul-unui-singur-om-10339147
10339147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.