Băsescu: Statul, obligat să înfiinţeze o agenţie cu drept de prim cumpărător al pământurilor

Postat la 16 mai 2013 30 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la conferinţa naţională a agricultorilor, referindu-se la problema vânzării de pământ către străini, că statul român are obligaţia de a înfiinţa o agenţie care să aibă dreptul de prim cumpărător atunci când proprietarii români doresc să-şi vândă pământul.

Băsescu: Statul, obligat să înfiinţeze o agenţie cu drept de prim cumpărător al pământurilor

 "Aş mai ridica o problemă legată de vânzarea pâmântului. În mod categoric acest lucru ţine şi de Guvern, şi de proprietarii de pământ. Dacă tot ne place să spunem că nu ne vindem ţara, aş vrea să văd că românii nu-şi vând pământul. Este prima condiţie ca pământurile să nu fie vândute - să nu existe ofertă de vânzare", a spus Băsescu.

El a arătat că, în acelaşi timp, nici statul nu poate sta indiferent la această problemă.

"Categoric, statul are obligaţia să creeze o agenţie care să aibă dreptul de prim cumpărător atunci când proprietarii doresc să-şi vândă pâmântul. Este, cred eu, o soluţie care să prevină scăparea de sub control a producţiei agricole", a spus şeful statului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-statul-obligat-sa-infiinteze-o-agentie-cu-drept-de-prim-cumparator-al-pamanturilor-10881828
10881828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.