Băsescu: România şi-a atins toate obiectivele. Vom avea un comandament NATO pe teritoriul ţării. La summit s-au semnat 5 documente publice şi 15 secrete - LIVE TEXT

Postat la 05 septembrie 2014 48 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la încheierea summit-ului NATO, că în documentele adoptate la reuniune ”România figurează ca făcând oferta” pentru a găzdui un comandament NATO, dar că se ştie că acesta va fi pe teritoriul României.

Băsescu: România şi-a atins toate obiectivele. Vom avea un comandament NATO pe teritoriul ţării. La summit s-au semnat 5 documente publice şi 15 secrete - LIVE TEXT

 Declaraţiile preşedintelui:

- A fost un summit foarte important, care a prefigurat noile misiune ale Alianţei, de după misiunile din Afganistan.

- Foarte mulţi au speculat pe disputele între Europa şi SUA, au pus sub semnul întrebării legătura transatlantică şi a fost suspectată chiar unitatea membrilor NATO.

- Summitul a demonstrat că nu există şefi de stat care să nu fi înţeles misiunea fundamentală a NATO, de a-şi apăra proprii membri.

- România a avut câteva obiective, aceastea fiind atinse.

- La summit s-au semnat 20 de documente, din care cinci sunt publice, iar 15 sunt secrete. Acum, structurile militare trebuie să pună în practică politicile.

- Cele 5 documente sunt: Comunicatul summitului, declaraţia privind relaţia transatlantică, care este foarte importantă, declaraţia comună NATO - Ucrsaina, declaraţia privind Afganistanul şi declaraţia privind forţele armate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-romania-si-a-atins-toate-obiectivele-vom-avea-un-comandament-nato-pe-teritoriul-tarii-la-summit-s-au-semnat-5-documente-publice-si-15-secrete-live-text-13214353
13214353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.