Basescu: Romania exclude posibilitatea sa ceara decuplarea de Bulgaria in aderarea la Schengen

Postat la 05 februarie 2011 16 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca Romania exclude posibilitatea sa ceara, avand in vedere ca are toate rapoartele bune, sa fie decuplata de Bulgaria in privinta aderarii la Schengen si a apreciat ca este vorba despre o problema de functionare a institutiilor europene.

"In orice caz, din punctul nostru de vedere - si o spun, de data aceasta, extrem de deschis - nu vizam o decuplare de Bulgaria si nu o vizam. Deci Romania exclude posibilitatea sa ceara, avand in vedere ca are toate rapoartele bune, sa fie decuplata de Bulgaria. Pana la urma, daca analizam si costurile pentru a securiza peste 400 de kilometri de frontiera - si nu e putin, chiar daca suntem foarte aproape de standardul Schengen pe Dunare in momentul de fata. Dar nu intentionam politic, si nu intentionam, sa solicitam o decuplare de Bulgaria", a declarat Traian Basescu dupa reuninea Consiliului European, citat intr-un comunicat al Presedintiei remis sambata dimineata. El a mai spus, raspunzand unor intrebari, ca doreste recunoasterea oficiala a faptului ca Romania si indeplinit obiectivul din tratatul de aderare la Schengen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
Basescu,
Bulgaria,
aderare,
Schengen
/actualitate/basescu-romania-exclude-posibilitatea-sa-ceara-decuplarea-de-bulgaria-in-aderarea-la-schengen-7953824
7953824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.