Băsescu: Nu întrevăd o renunţare la plata în avans a TVA

Postat la 13 decembrie 2011 47 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la un forum economic româno-turc, că nu întrevede o renunţare la plata în avans a TVA, aceasta fiind o măsură de combatere a evaziunii fiscale.

"A existat o solicitare şi eu aş vrea să atenţionez asupra problemelor pe care le avem noi cu privire la plata TVA în avans. Ea a fost introdusă ca urmare a faptului că foarte multe firme introduceau 10, 15, 20 de camioane de legume, nu li se taxa TVA, dar a doua zi după ce se vindeau legumele şi fructele firma dispărea şi statul nu mai avea de unde să-şi recupereze TVA", le-a spus Traian Băsescu oamenilor de afaceri turci. El a precizat că nu se referă numai la legume şi fructe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
renuntare,
plata,
avans,
tva,
basescu
/actualitate/basescu-nu-intrevad-o-renuntare-la-plata-in-avans-a-tva-9056046
9056046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.