Basescu: Mentinerea datei de adoptare a euro, importanta pentru disciplina financiara

Postat la 07 iunie 2011 9 afişări

Traian Basescu a declarat, intr-un interviu publicat de Financial Times in editia online de marti, ca mentinerea obiectivului de aderare la euro in 2015 este importanta pentru pastrarea disciplinei fiscale, insa a afirmat ca Romania va analiza atent oportunitatea adoptarii monedei europene in 2015.

"Anul 2012 este un an electoral, cand politicienii pot deveni extrem de generosi" cu fondurile publice, a spus el, adaugand insa ca "oamenii vor fi nevoiti sa plateasca pentru aceasta generozitate dupa alegeri".

"Mentinerea obiectivului de 2015 pentru euro genereaza disciplina necesara ", a afirmat Basescu, potrivit textului interviului publicat in editia online a cotidianului Financial Times.

El a afirmat insa ca Romania va analiza cu atentie oportunitatea aderarii in 2015, chiar si in conditiile indeplinirii criteriilor de convergenta de la Maastricht. "Este relativ usor sa indeplinesti obiectivele de deficit bugetar si obiectivele de inflatie", a spus el, adaugand insa ca este necesara si evaluarea competitivitatii economiei nationale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
adoptare euro,
financiar
/actualitate/basescu-mentinerea-datei-de-adoptare-a-euro-importanta-pentru-disciplina-financiara-8320519
8320519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.