Băsescu, la lansarea "Istoriei comunismului": "Dacă am avut un merit, a fost că am cedat în faţa inteligenţei"

Postat la 16 octombrie 2012 11 afişări

Traian Băsescu, a declarat, în această dimineaţă, la o lansare de carte de la Muzeul Ţăranului Român, că, dincolo de orice efort de modernizare a statului, cea mai bună acţiune a sa în calitate de preşedinte a fost crearea, în 2006, a Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, aşa-numita Comisie Tismăneanu.

"Umbrela prezidenţială aşezată deasupra muncii cercetătorilor şi istoricilor a fost una dintre cele mai bune acţiuni ale administraţiei prezidenţiale, în timpul celor două mandate ale mele. Nu exagerez. Pun deasupra proceselor de modernizare a statului raportul de condamnare a comunismului, pentru că aici avem explicaţii pentru multe lucruri care se întâmplă azi", a declarat preşedintele, la lansarea volumului "Istoria comunismului din România. Documente Nicolae Ceauşescu (1965-1971)", îngrijit de Mihnea Berindei, Dorin Dobrincu şi Armand Goşu.

Mai multe pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
basescu,
istorie,
comunism
/actualitate/basescu-la-lansarea-istoriei-comunismului-daca-am-avut-un-merit-a-fost-ca-am-cedat-in-fata-inteligentei-10226790
10226790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.