Băsescu: Faptul că limba română e limbă oficială a Republicii Modova, element puternic de identitate

Postat la 23 ianuarie 2014 27 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, cu ocazia ceremoniei de decorare a unor parlamentari moldoveni, că declararea limbii române ca limbă oficială la Chişinău este un element puternic de identitate.

Băsescu: Faptul că limba română e limbă oficială a Republicii Modova, element puternic de identitate

 Preşedintele Traian Băsescu a arătat că este o mare onoare să îi decoreze cu cea mai mare distincţie pe membrii Parlamentului Republicii Moldova care au elaborat documentaţia înaintată Curţii Constituţionale de la Chişinău pentru recunoaşterea limbii române ca limbă oficială.

"Ceea ce aţi făcut este extrem de important nu numai pentru România, cât şi pentru Republica Moldova", a spus şeful statului, arătând că statul vecin a luat "drumul, deocamdată timid, către Uniunea Europeană", loc în care identitatea fiecărei naţiuni este extreme de imprtantă.

Potrivit şefului statului, faptul că limba română a devenit limbă oficială a republicii Moldova este un element puternic de identitate, înţelepciunea Curţii Constituţionale confirmând ceea ce spune de mulţi ani, şi anume "un singur popor, în două ţări româneşti".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-faptul-ca-limba-romana-e-limba-oficiala-a-republicii-modova-element-puternic-de-identitate-11955444
11955444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.