Băsescu: Este prima dată în 8 ani când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiile constituţionale. România este legitim prezentă la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentată

Postat la 28 iunie 2012 9 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că, pentru prima dată în 8 ani de mandat a fost "împiedicat" să îşi exercite atribuţiile constituţionale. Şeful statului a început declaraţia spunând că nu este cea mai veselă zi pentru el.

Când spun că am fost împiedicat să-mi exercit mandatul mă refer la două instituţii. De 8 ani preşedintele transmite la MAE delegaţia cu care participă la Consiliul European. Ieri am transmis din nou la MAE şi la premier lista delegaţiei, dar până dimineaţă nu a fost transmisă la Consiliului European. Prin urmare, prin decizia premierului şi a Ministerului de Externe am fost împiedicat să merg la Consiliul European.

Ponta m-a anunţat doar că se duce la Bruxelles. Azi în jurul orei 12 m-a sunat să-i dau un mandat.

Statul de drept este pus sub semnul întrebării prin atitudinea anunţată ieri de premierul Victor Ponta. Decizia de ieri a Curţii Constituţionale nu necesita publicarea în Monitorul Oficial. Eu nu aveam nevoie de publicare pentru a merge la Bruxelles, ci să nu fiu împiedicat să ajung la Bruxelles.

Mai multe repere ale discursului presedintelui pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
ponta,
consiliul european,
basescu
/actualitate/basescu-este-prima-data-in-8-ani-cand-sunt-impiedicat-sa-mi-exercit-atributiile-constitutionale-romania-este-legitim-prezenta-la-consiliul-european-dar-este-nelegitim-reprezentata-9792631
9792631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.