Băsescu: Economia României nu e mai bolnavă decât media europeană, dar nici mult mai sănătoasă

Postat la 19 iunie 2012 50 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că economia României nu este, în acest moment, mai bolnavă decât media europeană, dar nici mult mai sănătoasă, el arătând şi că "austeritatea veşnică" nu e o soluţie, iar România va continua relaxarea măsurilor de austeritate adoptate în 2009-2010.

Şeful statului a primit-o marţi, la Palatul Cotroceni, pe deputatul german Susanne Kastner de la SPD, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-România, care i-a solicitat o părere personală despre perspectiva economiei din ţara noastră. "Aş spune că nu suntem mai bolnavi decât media europeană, dar nici mult mai sănătoşi", a spus râzând preşedintele Băsescu.

El a adăugat că şi la Bucureşti se consideră, ca şi la Berlin, că soluţia pentru ieşirea economiei europene din criză nu poate fi bazată decât pe consolidarea fiscală. "Şi noi suntem convinşi că nu se poate adopta o altă soluţie decât consolidare fiscală ca bază a creşterii economice sau, altfel spus, în acelaşi timp, trebuie să spunem că fără competitivitate degeaba am hotărât noi europenii să punem bani mulţi pentru relansare. Dacă nu suntem competitivi, vor fi bani irosiţi. Deşi ieri am avut o altă întâlnire şi la afirmaţia mea că ne aflăm într-o perioadă de criză presa românească a făcut ochii mari, repet şi cu ocazia acestei întâlniri că noi în Europa ne aflăm într-o perioadă de criză de creştere şi această criză se datorează în primul rând lipsei noastre de competitivitate şi la unele ţări datorită datoriilor foarte mari", a afirmat şeful statului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
basescu,
austeritate,
masuri
/actualitate/basescu-economia-romaniei-nu-e-mai-bolnava-decat-media-europeana-dar-nici-mult-mai-sanatoasa-9761606
9761606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.