Băsescu: Deficitul să fie mai mic de 3%. Guvernul să găsească soluţii de diminuare a împrumuturilor

Postat la 25 octombrie 2011 9 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în discuţiile de la Cotroceni s-a decis necesitatea revizuirii ţintei de deficit, apreciind că "ar fi bine" ca nivelul acestuia să fie "mult mai mic" de 3% şi că Guvernul trebuie să găsească soluţii de diminuare a nevoii de împrumut.

Preşedintele a spus că la întâlnirea de la Cotroceni cu Guvernul şi cu BNR s-a decis că este necesară revizuirea ţintei de deficit, cu un nivel care să fie mult mai mic de 3%. El a precizat că Executivul va trebui să găsească soluţii în acest sens. "Am ajuns toţi la concluzia că trebuie revizuită ţinta de dficit. Datorită costurilor de finanţare, este bine să abordăm Bugetul pe 2012 cu un deficit mult mai mic, de 3 procente calculate pe ESA. Cât va fi acest mult mai mic trebuie să analizeze Guvernul, să găsească soluţii de diminuare a nevoii de împrumut de pe piaţa internă şi piaţa externă, datorită evoluţiilor nesatisfăcătoare ale nivelurilor de dobânzi, nu numai pentru România, ci pentru toate statele UE", a spus preşedintele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
deficit,
imprumuturi,
guvern,
diminuare
/actualitate/basescu-deficitul-sa-fie-mai-mic-de-3-guvernul-sa-gaseasca-solutii-de-diminuare-a-imprumuturilor-8898830
8898830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.